Skiareál Paseky (Lanové dráhy a vleky)

Lyžařský areál najdete v Pasekách nad Jizerou na rozlehlých slunečných stráních na rozmezí západních Krkonoš a Jizerských hor. Nachází se zde 2 čtyřsedačkové lanovky, 2 dětské vleky a 2 pojízdné pásy. Sjezdovky jsou široké, modrého nebo červeného charakteru.

Návštěvníci mají možnost bohatého výběru terénů – cvičné louky, sjezdové trati lehké i těžší obtížnosti. Dostatek sněhové pokrývky na sjezdovkách je zajišťován rozsáhlým zasněžovacím systémem. V areálu jsou návštěvníkům k dispozici lyžařské školy a půjčovny vybavení. Samozřejmostí je možnost občerstvení. U lanovky LD Pizár je WC pro vozíčkáře a je v nich také místo pro přebalování miminek. Parkoviště se nachází přímo u dolních stanic obou lanovek a je zdarma.
 
V blízkosti horní stanice lanovek je značená běžecká stopa. Od horních stanic lanovek se mohou běžkaři vydat na okruhy okolo Bílé Skály a k nejkrásnější rozhledně Jizerských hor – ke Štěpánce. Okruhy navazují na „Krkonošskou lyžařskou cestu“, která protíná celé Krkonoše a na druhé straně na Jizerskohorskou magistrálu.