Ing. Vladimír Kameník (Ubytování)

Usedlost je umístěna v klidném prostředí, obklopují ji louky, lesy a rybníky. Místní atmosféru dotváří pasoucí se krávy, oslík, kozy a ostatní domácí zvířata. Je zde velký uzavřený dvůr a zahrada s krbem a ohništěm.

K pronájmu jsou celkem 3 apartmá s vlastním vchodem, každé max. pro 6 osob. V každém je plně vybavená kuchyně, koupelna a WC. V zahradě je kemp pro 5 stanů nebo karavanů.

Hosté mají možnost pronájmu horských kol, rybaření ve vlastním rybníku, zapůjčení petangue, pro děti jsou připraveny projížďky na oslu a sportovní vybavení.

Stravování je možné v restauracích v Batelově (2 km) a Horní Cerekvi (4 km) nebo je možno využít kompletně vybavené kuchyně v apartmá. Je též možno zakoupit domácí produkty – vejce, brambory.

Cena ubytování je 200–350 Kč za osobu/den v závislosti na počtu ubytovaných osob, době a délce pobytu. V ceně je zahrnuto ložní prádlo, ručníky a spotřebovaná elektrická energie.

Okolí skýtá řadu možností sportovního vyžití po celý rok.

V létě koupání v průzračné vodě v blízkém okolí – zatopený lom v Horní Cerekvi nebo v Čenkově, Malý a Velký pařezitý rybník, rybník Kotrba u Nové Vsi.

V zimě pro sjezdové lyžování (Čeřínek 5 km, Křemešník 15 km, Mrákotín 20 km), ideální běžecké terény, možnost návštěvy krytých bazénů v Horní Cerekvi (4 km), Jihlavě (19 km) a Pelhřimově (20 km).

Od jara do podzimu ideální podmínky pro cyklistiku a pěší turistiku.